Det går framåt!

       2011-11-26 23:45:09
Idag blev det ännu en resa ut i skogen. Självklart glömde jag stoppa i batteriet i kameran så blev inga bilder, men får fixa det till nästa gång. Kan säga att en sökdag från kl. 09.00 - 17.00 varutav vi fick vänta i nästan tre timmar på fritidsvärdarna. Inte deras fel utan blir så med skolans regler om utkörning. Sen var det mening att vi skulle vara fler än vi var men saker kom ivägen och då faller folk bort. Men trots väntan i otroligt kallt och blåsigt väder så blev det en trevlig och lärorik sökdag. Dock kunde jag tagit med mig varm choklad och lite varmare kläder, men det går ju alltid vara efterklok.

Som vanligt ute i skogen så körde vi riktigt sök. Första rutan var väldig glesskog och bra för nybörjarhundar, för enkel för de som är lite mer avancerade inom söket. Exempelvis Angel. Detta var andra gången hon skulle ta med sig en rulle och vad som utspelade sig idag så lärde hon sig en hel del på markeringsövningarna i torsdags. Även fall hon glömde bort rullen de första skicken så kom hon på att det var visst något man skulle göra för att få sig lite godis. Det har gjort att påvisen blir så mycket roligare.

Efter vår lunch, som bestod av en tonfiskbaguett och några polly till efterrätt så blev det en promenad för att hitta en ny ruta. Denna gången var det lite mer tätare skog och dessutom mer plats. Eftersom de flesta hundarna är nybörjare så har vi inte en riktig ruta eftersom ingen är på djupet.

I denna rutan blåste det en hel del, med andra ord var det väldigt bra att få träna lite vittring för hundarna. På den vänsta sidan av rutan var det väldigt enkelt för Angel, hon behövde inte en pop upp för hon hade redan känt av figurantens doft från vinden. Så under näst sista skicket valde jag att inte ha en pop upp då Angel alltid tittar upp på mig för att visa att hon vet vart figuranten är. Detta gjorde hon varje gång på vänstra sidan även innan pop uppen så jag bestämde mig för att köra en helt dold figurant och visst tog hon den klockrent! Men inte nog med det hon tog även rullen direkt utan att figuranten ens behövde påminna henne. Var nog helt klart den stoltaste hundägaren i skogen då!

Ska självklart försöka få ut några att söka nästa helg också, sen får nog sökgruppen gå på jullov för det börjar bli för mörkt för söket.

Kände att det var bra att jag köpte Back on track-täcket i förgår. Det var bra att hon fick ha något som värmde henne och skyddade mot vinden. Körde även lite skritt över blåbärsriset i skogen, har märkt att hon överbelastar på vänster sida så ska försöka rätta till detta. Dessutom så är hon inte lika vig på högersidan så blir till att stretcha efter träningar, vilket jag gjorde idag. Bra att börja nu innan hon börjar bli stel, tycker hon är rätt stel redan nu. Får väl prata med uppfödare, en av många fördelar med att har en fysioterapeut som uppfödare, om hur vi ska gå till väga. Ska även kolla med djurklinikerna här i Karlstad om vad de har att erbjuda inom friskvård, kanske en julklapp till Angel vem vet?

Nu blir det sängen, ska upp om några timmar och julstäda! Sedan blir det iväg och handla hundmat samt julpynt. Första advent så då är det julmarknad i Forshaga, man får väl passa på då!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback