Mer slalom och hoppteknik

       2011-11-22 20:54:31
Igår fick Angel en vilodag. Ja, efter tre dagar av massa tränande så behöver hunden en paus. Fick bli en promenad på 5 km, vilket hon tyckte räckte. Man märker hur bra hunden mår när den får träna och hitta på en massa varje dag. Lugn, fokuserad, lydig och de litar mycket mer på en. Det är den där extra moroten med hundträning, att se hundens vardagslycka även utanför planen.

Idag däremot var vi åter ute på planen, det där vardagslyckan börjar även resultera på träningsplanen. Mer fokus och mer vilja att jobba för belöning. Som vanligt så jobbade vi med slalom. Fyra pinnar fortfarande men det går stabilt framåt. Nu kan jag skicka henne på slalom från högersidan av slalomet och i en nästan 90 graders vinkel. Måste fortfarande jobba en massa på vänstersidan men det går bättre och bättre för varje gång.

Fortsatte även med att jobba med hoppteknik, måste vara säker på att hon tar infångare. Inte för att det verkar vara ett problem just nu. Håller även på att inför kommandot ut. Detta betyder att hon ska ta ett hopphinder på utsidan ifrån mig. Med lite trixande så fattade hon tillslut, men blir fortfarande jobbande med det nästa gång med.

Provade även på balansen, även fall hon har kört denna innan så verkade hon helt plötsligt inte tycka om det längre. Trodde det var något fel på henne men nej, A-hindret gick jättebra. Men tänkte onödigt att hålla på att krångla bättre att ta det nästa gång. Måste även börja lära in gungan.

Nu blir det ett kort inlägg om lydnaden.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback